Hitta hit

Bostadsrättsföreningen Surkullan ligger i Hässelby Södra Villastad, strax väster om Bromma, med promenadavstånd till Hässelby Strand där tunnelbanans gröna linje avgår ifrån.

Våra hus är högt och lugnt belägna på en kulle på andra sidan Sandviksvägen, norr om Hässelbys begravningsplats. Att promenera ner till strandbadet tar ca 5 minuter och är underbart under varma sommardagar, vi har ytterligare tre allmänna bad inom 20 minuters promenad, Maltesholmsbadet, allmänna badet och Kaananbadet. Vid Kaananbadet finns ett underbart trädgårdscafé som har öppet året runt och serverar fantastisk mat. Vill man ut och gå i naturen finns Grimsta Naturreservat och Friluftsområdet Lövsta-Kyrkhamn-Riddersvik precis runt knuten. Vi har även vackra Riddersviks Gård som bland annat bjuder på ett fantastiskt midsommarfirande (om man då inte vill bli kvar på stigen och fira med grannarna). Även musikslottet, Hesselby Slott, bjuder in till en hel del evenemang under året såsom tivoli, folk festival och auktioner. Precis nedanför vår kulles norrsida finns en hundpark och förskola, det är också här som starten för Hässelbyloppet går. För den som är båtintresserad finns fyra båtklubbar inom 30 minuters promenad att vara medlem i (Hässelby Sjösällskap, Strandliden BåtklubbHässelby Strands Båtklubb och Grimsta Båtsällskap) och således få tillgång till Mälarens båtliv och genom slussning även vår vackra skärgård. För den som är ivrig finns möjlighet för vinterförvaring av båten på varvet till Råcksta Sjöhage – IRS.
För den som vill uppleva en bit historia rekommenderas en mysig söndagspromenad till Museet Kvarnvikens Kvarn & Såg, under de årliga kvarndagarna kan man även komma dit för att titta på kvarnen och köpa egenmalt ekologiskt mjöl från kvarnen. Läs gärna också vad Stockholmshem har skrivit om livet i Hässelby.

”Vårt boende är en skön blandning av närhet till stadspulsen, med allt vad det har att erbjuda, samtidigt som det är skönt att komma hem till lugnet på kullen och närheten till ett härligt liv i naturen. Där barnen kan springa till lekparken och vi föräldrar kan njuta av deras lek från köksfönstret.”

Kollektivt

Med kollektivtrafiken från innerstaden tar du dig enklast hit med tunnelbanans gröna linje mot Hässelby Strand. Hoppa av vid slutstationen och ta en promenad på 5-6 minuter, eller stig på buss 119 mot Backlura och hoppa av vid första hållplatsen, Griftegårdsgränd.
Vi har tagit fram en karta som visar den snabbaste gång- och cykelvägen från tunnelbanan till Radiohusen, kartan går att ladda ner här.

Bil

Med bil kör du mot Vällingby och fortsätt sedan mot Hässelby, sväng av mot Hässelby slott / Hässelby gård. När du kört igenom Hässelby gård, sväng höger efter Statoil-macken, följ vägen och sväng upp höger på Måbärsstigen i en skarp kurva, tag höger uppe på backen och sedan första vänster och du är framme. Se karta för exakt vägbeskrivning. Parkerar gör du gratis på gatan.

Skiss av stigen och trappan som leder upp till föreningen mellan hus 2 och hus 3.